Zilver voor Naud op BK eerstejaars nieuwelingen

Topfavorieten Arthur Van Den Boer en Axel Van Den Broek wonnen het BK bij de nieuwelingen. Onze Naud De Clercq graaide het zilver mee bij de eerstejaars. Na Yordi Corsus, die gisteren juniorenkampioen werd, een tweede medaille voor Bert Containers-Doltcini.

Naud zette een mooie prestatie neer in het militaire domein van Lombardsijde. Hij startte sterk, maar moest toch meteen topfavoriet Arthur Van Den Boer in het wiel dulden. Die reed vervolgens van hem weg. Naud hield wel zijn tweede plaats netjes vast, goed voor zilver.

"Mijn doel was om snel te starten", vertelde Naud achteraf. "Wie weet kon ik Arthur verrassen. Maar hij zat echt snel op het wiel en dan weet je hoe laat het was. Maar zelf heb ik mij bij die snelle start gelukkig niet opgeblazen, wat ik in het verleden wel al een keertje voor had. Daar heb ik gelukkig uit geleerd. Zo kon ik die tweede plek vasthouden."

Ook bij de aspiranten pakte Naud eerder al twee keer zilver. "Ik ben echter nog jong en ik denk dat ik zeker nog progressie kan maken. Hopelijk kan dat volgende winter al, mits een goede zomervoorbereiding. Dat is zeker mijn doel, want ik wil toch ook eens de smaak van de overwinning proeven", lachte hij na de podiumceremonie.

Geen medailles bij de tweedejaars nieuwelingen. Daar werden Tibo en Thorben respectievelijk achtste en negende. De zege ging er naar Axel Van Den Broek.

Uitslagen
BK eerstejaars nieuwelingen:
1. Arthur Van Den Boer
2. Naud De Clercq op 44"
3. Mathias De Keersmaeker op 1'20"
12. Dries Heirbaut op 2'40"
14. Xander Danckaarts op 2'54"

BK tweedejaars nieuwelingen:
1. Axel Van Den Broek
2. Neo Tielens op 29"
3. Jasper Schoofs op 40"
8. Tibo Vancompernolle op 1'42"
9. Thorben Allaer op 1'48"

Foto: © Photopress