Yordi wint in Boom, Naud in Flémalle

Dubbele winst voor Bert Containers-Pauwels Sauzen het voorbije weekend. Zaterdag excelleerde Yordi Corsus bij de junioren in de Superprestigemanche van Boom. Zondag was Naud De Clercq de beste in het Waalse Flémalle.

De voorbije weken deden onze junioren het meer dan voortreffelijk, maar ontgipte hen telkens de zege. Yordi zorgde zaterdag in Boom voor de ommekeer. In een loodzware cross op de weiden van Tomorrowland won hij er de Superprestigemanche in een sprintje van de veelwinnaar Haverdings. Ook Viktor Vandenberghe mocht als nummer drie mee op het podium.

"Mijn start was al niet super en ik ging ook nog eens overkop in de eerste zandpasage", aldus Yordi na afloop. "Gelukkig bleef de schade beperkt en kon ik in de achtevolging. Ik schoof goed en snel op en verscheen rond halfkoers voorin, samen met Aaron Dockx, David Haverdings en Viktor."

Ook Kay was nooit ver weg, maar voor het podium kwam hij niet meer in aanmerking. In de slotfase slaagde hij er nog in Dockx bij te benen en vierde te worden. Voorin moest ook Viktor de rol lossen en stevende Yordi af op een duel met Haverdings. "In de voorlaatste bocht kon ik de Nederlander voorbijgaan én de zege pakken." Voor Yordi zijn derde overwinning van het seizoen. Niels kende een mindere dag en moest vrede nemen met een 16de plaats.

Zondag won Naud De Clercq de nieuwelingencross in het Waalse Flémalle. In dezelfde wedstrijd werd Dries 12de (en 5de eerstejaarsnieuweling). Axel was in het Nederlandse Leiden aan de slag. Hij finishte er vierde nadat hij helemaal achterin van start was gegaan.

Foto's: Photopress