Yordi soleert naar Belgische titel in Middelkerke

Er stond in het militair domein van Lombardsijde geen maat op Yordi Corsus op het BK junioren. Halverwege de openingsronde sloeg hij een gaatje en dat werd alleen maar groter. 35 minuten later kroonde zich tot Belgisch kampioen. Viktor Vandenberghe kwam een half wieltje tekort voor brons.

Yordi drukte meteen zijn stempel op de koers. Toen de snel gestarte Kenay De Moyer even in de fout ging op een zandhellinkje, sloeg hij een gaatje. Toen al was duidelijk dat Yordi met voorsprong de beste renner in koers was.

De Moyer, Aaron Dockx en Viktor waren lange tijd de eerste achterrvolgers, maar dat trio kwam geen seconde meer dichter op Yordi, die de perfecte lijnen in het zand reed. Het bleef wel spannend voor de overige podiumplaatsen, met Dockx, Viktor en de uit de achtergrond teruggekeerd Ferre Urkens en Wies Nuyens.

Finaal werd Dockx tweede, terwijl Ferre Urkens een zucht sneller sprintte dan Viktor in de strijd voor het brons. Wies werd fraai vijfde en met Kay (6de) en Niels (10de) finishten in totaal maar liefst vijf junioren van Bert Containers-Doltcini in de top tien.

Foto's: © Davy De Blieck