Yordi mist op haar na de zege in Flandriencross

Onze junioren deden het dit weekend bijzonder goed in de X2O Trofee-manche in Hamme. Kersvers Belgisch kampioen Yordi Corsus werd tweede, ook Kay De Bruyckere en Victor Vandenberghe eindigden in de top vijf.

Mooi trio in de kop van de koers, gisteren. Onze Belgische kampioen (Yordi), de Europese kampioen (Aaron Dockx) en de man van het seizoen (David Haverdings). Dockx moest de rol lossen en zou derde worden, maar de twee anderen waren elkaar waard. Haverdings nam af en toe enkele meters, maar Yordi knokte zich telkens terug in het wiel en uiteindelijk werd gesprint voor de zege.

Daarin was Haverdings dan toch de sterkste, maar ook Yordi mag straks met een goed gevoel het vliegtuig richting Fayetteville instappen. En dat mag uiteindelijk ook Viktor, die in Hamme vijfde werd, een plekje na Kay, die jammer genoeg net de WK-selectie miste.

Geen Wies aan de start trouwens in Hamme. Die voelde zich niet honderd procent fit en koos ervoor om met het oog op het WK geen risico te nemen en bleeft thuis. Toon Heirbaut werd 16de in domein Meulebroek. 

Bonheiden
Ook in Bonheiden werd zaterdag gecrost. Tibo Vancompernolle werd zesde bij de tweedejaars nieuwelingen. In dezelfde wedstrijd was Thorben sterk op dreef, tot hij ten val kwam en met een kapotte schoen kreeg af te rekenen. Hij zou uiteindelijk elfde worden.

De eerstejaars nieuwelingen werden opgesplitst in twee reeksen. Naud werd tweede in reeks één, na zijn grote rivaal Arthur Van Den Boer. Dries werd als vijftiende afgevlagd. In de tweede reeks ging de zege naar Zeno Durie. Xander werd fraai tweede op een tiental seconden van de West-Vlaming.