Yordi Corsus op podium Wereldbeker Tábor

Yordi Corsus is in het Tsjechiche Tábor derde geworden in zijn eerste wereldbekerwedstrijd ooit. De zege was voor de Nederlander Haverdings. Viktor Vandenberghe werd zesde.

Yordi dook in Tábor rond de tiende plek het veld in, in het gezelschap van onder meer Kay en Viktor. Toen in de derde ronde een kopgroep ontstond, schoof Yordi vlot mee, samen met de Nederlander Haverdings, de Britten Askey en Smith en de Fransman Lesueur. 

In de finale reden Smith en Haverdings weg van hun kompanen, ook Yordi moest even naar adem happen. Haverdings maakte het in de laatste rechte lijn knap af. Achter het duo werd Yordi fraai derde en mocht zo mee op het podium. Niet vergeten, net als Viktor is Yordi nog maar eerstejaars junior. 

Keicontent
"Ik ben keicontent met deze podiumplaats", reageerde hij achteraf. "Op het EK ging het wat stroever, maar dit parcours lag me beter. Iets minder op de pure kracht, wel wat meer op de explosiviteit. Daar hou ik wel van. In volle finale moest ik wel de rol lossen."

"Als eerstejaars ben ik toch al het hele seizoen goed bezig. Het is ook mijn doel om vooral die regelmaat te behouden. En als ik dan toch ergens naar piek, is dat naar het WK. Daar wil ik helemaal op mijn best zijn."

Naast de podiumplaats van Yordi was er ook nog een fraaie zesde plek voor Viktor, die vorige week ook al vierde werd op het EK. In Tábor finishte hij op drie kwart minuut van winnaar Haverdings. Kay werd in de eerste koershelft teruggeslagen door materiaalpech en eindigde nog 13de. Iben kende een mindere dag.

De volgende wereldbekerproef voor junioren vindt volgende maand in Namen plaats.

Uitslag Junioren Tabor (47 dlnrs):
1. David Haverdings
2. Nathan Smith op 1"
3. Yordi Corsus op 10"
6. Viktor Vandenberghe op 44"
13. Kay De Bruyckere op 1'03"
28. Iben Rommelaere op 2'09"

Foto's: ©Photopress.be