Winst voor Thorben, podiumplaatsen voor Naud, Viktor en Toon

De eerste zege voor Bert Containers-Doltcini, zoals ons jeugdteam voortaan heet, is een feit. Daarvoor zorgde Thorben Allaer in het Franse Béthune. Ereplaatsen waren er voor Viktor Vandenberghe (Baal), Toon Heirbaut en Naud De Clercq (Luxemburg).

Zaterdag zorgde Viktor al voor een eerste podiumplaats in de GP Sven Nys. De Nederlander David Haverdings zette zijn zegereeks bij de junioren verder, terwijl Viktor knap tweede werd. Al strooide een lekke band in de finale ei zo na nog roet in het eten, maar op het zware parcours hield hij toch netjes stand.

Zondag geen jeugdwedstijden in België of Nederland, dus trokken enkele nieuwelingen over de grens. Zo won Thorben de nieuwelingenwedstrijd in het Franse Béthune.

Naud en de broertjes Heirbaut verkozen dan weer een wedstrijd in het Luxemburgse Alzingen. Naud werd er tweede algemeen en was daarmee de beste eerstejaars. In dezelfde wedstrijd werd Dries zesde en tweede bij die allerjongsten.

Toon eindigde in Alzingen op het juniorenpodium. Hij finishte als derde en was daarmee de beste eerstejaars junior. Voor Toon sowieso een opsteker na een moeilijke periode.