Winst voor Axel in Ethias Cross Essen

Axel Van Den Broek heeft zaterdag de nieuwelingenwedstrijd in Essen, een manche van de Ethias Cross gewonnen. Bij de junioren eindigde Yordi Corsus op het podium.

Axel kende niet de beste openingsronde. Door een verplichte fietswissel was hij een poos op achtervolgen aangewezen. Maar rond halfkoers verscheen hij helemaal voorin en nam zelfs wat voorsprong op de concurrente. De zege lag daar al binnen handbereik, tot... plots de Duitser Max Oertzen uit de achtergrond kwam opzetten.

"Even schrikken", lachte Axel achteraf. "Maar ik ben rustig gebleven en op mijn sprint vertrouwd." Met succes, want in dat sprintje troefde hij zijn Duitse concrrent af. "Natuurlijk win ik liever solo, maar dit had ook wel iets. De ontlading is in elk geval iets groter."

In dezelfde wedstrijd werd Thorben 10de en eindigde Tibo als 17de. Er stonden meer dan vijftig deelnemers aan de start.

David Haverdings was de beste in de juniorenwedstijd, maar ook Bert Containers - Pauwels Sauzen had met Yordi Corsus een mannetje op het podium. Haverdings domineerde de cross, terwijl Yordi samen met Aaron Dockx voor de beste ereplaatsen duelleerde, weliswaar op een minuut van de Nederlander. In de sprint moest Yordi het afleggen tegen de Europese kampioen. Niels Ceulemans werd tiende.

Foto's: © Photopress