Topweekend voor onze jongeren in Maldegem en Lille

Met overwinningen van Naud De Clercq, Tibo Vancompernolle en Yordi Corsus, heeft Bert Containers-Doltcini een waar topweekend achter de rug. Daarnaast waren er nog meerdere ereplaatsen. Voor onze jongeren mag het seizoen nog even duren...

Het was Naud die in Maldegem het goede weekend inzette. Hij kleurde de wedstrijd van de eerstejaars nieuwelingen en geraakte in de finale voorop met Arthur De Boer, zijn grote rivaal van het voorbije seizoen. Naud sprintte prima en hield de Belgische kampioen netjes af. In dezelfde wedstrijd werd Xander en Dries respectievelijk achtste en tiende.

Een uurtje later zorgde Tibo zowaar voor een twee op twee in een quasi gelijkaardig scenario, namelijk in een pittig sprintje met z'n tweeën. Tibo hield mooi Yoren Vanhoudt af. Ook Thorben haalde de top vijf.

Ook in de Maldegemse juniorencross lieten onze jongeren zich niet onbetuigd. Het Acrog-duo De Moyer-Geudens stak er op de snelle omloop in het Sint-Annapark bovenuit, maar Viktor en Kay maakte er een mooi duel van met de derde podiumplaats als inzet. In de slotronde trok Viktor het laken naar zich toe. Als toemaatje zorgde Toon voor een derde topvijfplaats bij de junioren.

Yordi de beste in Lille
Zondag sloeg het veldritcircus haar tenten op in Lille voor een - door de regen en wind loodzware - voorlaatste manche van de X2O Trofee. Yordi schitterde in de juniorenwedstrijd na een uitstekende slotronde. Hij verwees Aaron Dockx en David Haverdings naar de dichtste ereplaatsen.

Wies en Niels werden fraai vierde en zesde, terwijl Toon - die dit weekend twee keer in actie kwam - als 20ste werd afgevlagd.

Foto's: © Photopress /  T-Foto