Top-11 voor onze drie WK-debutanten in Fayetteville

Een onvergetelijke herinnering, een ervaring die hen in de rest van hun carrière veel zal bijbrengen, en een topelfplaats op de streep: het allereerste WK voor onze debutanten Viktor, Wies en Yordi, gisteren in Fayetteville, zit erop.

Drie jongens op een WK: het was iets waar we als opleidingsploeg trots over konden zijn. Bovendien zijn onze drie geselecteerde jongens – Viktor Vandenberghe, Wies Nuyens en Yordi Corsus – ook nog eens allemaal eerstejaars. Blijven ze de komende maanden van pech bespaard en stappen voorwaarts zetten, dan krijgen ze volgend jaar ongetwijfeld wéér de kans om de Belgische kleuren te verdedigen.

En dus werd de hele reis naar de VS een onbetaalbare ervaring, met dank aan Belgian Cycling en bondscoach Sven Vanthourenhout. In de wedstrijd ontgoochelden onze jongens niet. De Zwitser Jan Christen, landgenoot Aaron Dockx en de Brit Nathan Smith bleken een maat te groot en verdeelden het podium onder hen, maar niet ver achter hun rug reden onze jongens een opgemerkte wedstrijd. Viktor werd uiteindelijk zesde, Wies Nuyens zevende en Yordi elfde.

Onze nieuwelingen konden ook nog eens een cross rijden, in Lille. Thorben Allaer, derde, zorgde er voor een podiumplek. Naud De Clercq werd vierde, Tibo Vancompernolle achtste, Dries Heirbaut negende en Xander Danckaarts 13e!

(foto's Photopress.be)