Tibor vijfde in Hoogerheide: 'Hoogst haalbare'

Nederlands juniorenkampioen Tibor Del Grosso is deze voormiddag vijfde geworden in de slotmanche van de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. De zege ging naar de Zwitser Dario Lillo.

Tibor beschikte naar eigen zeggen niet over de beste benen. "Echt niet. En dit was een sterk deelnemersveld, natuurlijk. En er werd hard gekoerst, wat deze wedstrijd toch wel heel zwaar maakte. Eerlijk? Het was vandaag vooral aanhaken, proberen volgen. Zelf koers maken zat er niet in."

De vijfde plaats zorgt er toch voor dat onze Nederlandse kampioen met vertrouwen naar zijn allereerste WK ooit afzakt. "Met die vijfde plaats eindig ik toch niet ver van het podium. Misschien is dat wel een mooie ambitie. Dat wordt een zware strijd, want op het WK is iedereen op zijn best en ik ben nog steeds maar eerstejaar. Niets moet, hoor. Maar het zou wel mooi zijn."

Dat het parcours daar in Dübendorf niet het moeilijkste is, stoort Tibor niet. "Integendeel. Net omdat ik een jaar jonger ben, heb ik minder kracht. Dan is het verschil toch minder groot als het parcours lichtlopender is", besluit hij.

Uitslag Junioren:
1. Dario Lillo 
2. Lennert Belmans op 2"
3. Thibau Nys op 3"
5. Tibor del Grosso op 8"
14. Yorben Lauryssen op 54"
15. Matyas Kopecky op 55"
20. Lorenzo Masciarelli op 1'22"
DNF - Jetze Van Campenhout

Foto's: ©Photopress.be