Straffe zaterdag: één zege, acht podiumplaatsen

Zaterdag hadden onze jongeren keuze. De nieuwelingen konden crossen in Knesselare of Vorselaar, de junioren hadden met Beringen nog een derde optie. Maar waar onze renners ook aan de slag waren, overal gaven ze het beste van zichzelf en dat zie je ook terug in de uitslagen.

Niels Ceulemans was onze enige vertegenwoordiger in Vorselaar, waar hij een fraaie tweede plaats in het provinciale kampioenschap behaalde. De zege was voor Bengt Daelmans. Toon Heirbaut eindigde op zijn beurt op het podium in Knesselare. Jori Van De Sompel en Ibe Dhondt waren te sterk, maar Toon finishte knap derde.

In de Ethias Cross in Beringen startten we met een kwartet junioren: Iben Rommelaere, Yordi Corsus, Kay De Bruyckere en Viktor Vandenberghe. En ze deden het alle vier prima in deze zware klimcross. Op Aaron Dockx stond geen maat, maar Iben en Yordi eindigden netjes als tweede en derde. Vooral knap van Iben, die na een mindere start oprukte naar de kop van de koers. Ook Kay en Viktor mochten als vijfde en zevende met opgeheven hoofde huiswaarts.

Winst voor Thorben!
Geen nieuwelingen in Beringen, wel in Vorselaar en Knesselare. Dries Heirbaut haalde de top vijf bij de eerstejaars in Knesselare, waar Thorben Allaer met de bloemen naar huis mocht bij de tweedejaars. Thorben haalde het in een spannende race van Miel Dekien en onze Tibo Vancompernolle.

In Vorselaar stak eerstejaarsnieuweling Mathias De Keersmaeker er bovenuit, maar Naud De Clercq toonde zich in de slotfase de beste van een groepje achtervolgers, weliswaar op een minuutje van de winnaar. Bij de tweedejaars tot slot werd Axel Van Den Broek vijfde.

 Foto (junioren Beringen): ©Photopress.be