Sterke Viktor Vandenberghe 4de op EK junioren

Viktor Vandenberghe was zondagmiddag onze beste vertegenwoordiger op het EK junioren. Viktor, pas 16 en eerstejaars, werd vierde na een knappe inhaalrace. Met Kay De Bruyckere posteerde Bert Containers - Pauwels Sauzen nog een mannetje in de top tien. 

De Europese titel was voor Aaron Dockx, die samen met de Nederlander David Haverdings vooraf als topfavoriet bestempeld werd. Maar Dockx startte furieus, sloeg onmiddellijk een gat en breidde vervolgens zijn voorsprong alleen maar verder uit.

Onze jongens kenden een mindere start en waren meteen op achtervolgen aangewezen. Dat deed Kay De Bruyckere in eerste instantie prima. Beetje na beetje schoof hij op en belandde rond half koers in zesde positie. In zijn spoor schoof ook Viktor Vandenberghe goed mee. 

In de tweede wedstrijdhelft kwam Viktor echt op dreef en bij het ingaan van de slotronde reed hij op plaats vier, met zowaar nog zicht op het podium. Amper zeven seconden scheidden hem van het Nederlands-Italiaanse duo Haverdings-Paletti.

"Parcours op maat"
Dat laatste kloofje dichten zat er net niet meer in, maar zijn vierde plaats hield hij wel vast. "Ik wist al van bij de verkenning dat dit parcours me op het lijf geschreven was", glunderde Viktor. "Het was alleen hopen op goede benen. En die had ik. Al in de openingsronde voelde ik dat ik een goede dag had."

Minpuntje: Viktor moest van start vanop rij vijf, dus wachtte hem een lange inhaalrace. "Maar ik heb goed ingedeeld, kwestie van niet over mijn toeren te gaan. Dat is prima gelukt. Echt, ik ben super tevreden met die vierde plaats. Hopelijk kan ik deze prestatie de volgende weken bevestigen."

Uitslag EK Junioren (65 dlnrs):
1. Aaron Dockx 
2. David Haverdings op 47"
3. Luca Paletti op 48"
4. Viktor Vandenberghe op 59"
7. Kay De Bruyckere op 1'27"
15. Yordi Corsus op 2'04"
22. Iben Rommelare op 3'
41. Niels Ceulemans op 4'46"

Foto's: ©Photopress.be