Sterke Kay De Bruyckere in de Kuil van Zonhoven

Na de break door de Amerikaanse wedstrijden, namen onze jongeren het voorbije weekend opnieuw de draad op. Geen zeges deze keer, al was Kay De Bruyckere er dicht bij in Zonhoven.  

Het weekend startte voor onze jongeren in Herenthout en Ruddervoorde. Naud De Clercq liet in Herenthout meteen een fraaie 2de plaats (van 65 deelnemers) optekenen bij de eerstejaars nieuwelingen. Hetzelfde resultaat voor Axel Van Den Broek bij de tweedejaars (50 deelnemers), die alleen de Nederlander Senna Remijn moest laten voorgaan. In dezelfde wedstrijd haalden ook Thorben Allaert (5de) en Tibo Vancompernolle (10de) de top tien.
 
Onze junioren trokken zaterdag naar Ruddervoorde, waar ze collectief sterk voor de dag kamen. De zege ging dan wel naar de Nederlander David Haverdings, maar zowel Niels Ceulemans (3de), Yordi Corsus (4de), Kay De Bruyckere (8ste) als Viktor Vandenberghe (10de) mochten terugblikken op een prima prestatie. Iben Rommelaere kende materiaalpech en werd tot opgave gedwongen.
 
Zondag was de Kuil in Zonhoven de place to be. Voor de jeugd geen wereldbekermanche zoals bij de eliterenners, wel een sterk bezette cross voor junioren. En daarin blonk vooral Kay De Bruyckere uit. Onze jonge Maldegemnaar deed tot diep in de finale mee met Aaron Dockx en David Haverdings, maar tijdens een zandpassage sloeg de pechduivel op een cruciaal moment toe. Kay, die op dat moment aan de leiding reed, kreeg met een tegenpruttelende ketting af te rekenen en verloor zo voeling met zijn twee concurrenten. Kay hield wel stand op plaats drie en mocht na afloop mee op het podium. Ook Niels Ceulemans deed het goed en finishte als vierde. 
 
Dries Heirbaut tot slot was 5de (en tweede eerstejaars) in de nieuwelingenwedstrijd in het Waals-Brabantse Orp-le-Grand. 
 
Foto's: ©Photopress.be