Podiumplaats voor Viktor in Dendermonde

De kerstweek is ingezet met de Wereldbeker in Dendermonde en de Superprestigemanche in Heusden-Zolder. Viktor Vandenberghe zorgde voor een mooie uitschieter door in Dendermonde als derde te finishen. 

Bert Containers-Pauwels Sauzen had zondag vier deelnemers aan de start van de Wereldbeker in Dendermonde, georganiseerd door onze ploegmanager Jurgen Mettepenningen. Drie van de vier eindigden in de top tien. De Nederlander Haverdings won met ruime voorsprong op de Brit Nathan Smith en Viktor, meteen de beste eerstejaarsbelofte. 

"Dit had ik niet verwacht", reageerde Viktor na misschien wel zijn beste prestatie uit zijn carrière. "Het is in elk geval mijn eerste WB-podium, al heb ik daar hard voor moeten knokken. Pas bij de laatste passage aan de materiaalpost heb ik Louka Lesueur definitief kunnen afschudden."

"Natuurlijk ben ik hier tevreden mee. Nu staan nog Baal en wellicht Gullegem op de kalender als laatste voorbereiding op het BK. Daar heb ik een doel van gemaakt. Mijn seizoen is al top, zeker omdat ik pas eerstejaars ben. In Middelkerke nog de kers op de taart zetten, zou geweldig zijn."

Niels werd in Dendermonde 7de, Yordi 8ste. Kay werd als 16de afgevlagd. Er stonden 65 deelnemers aan de start. Een dag later werd in Heusden-Zolder gecrost. Daar was Yordi onze beste junior met een vijfde plaats. Alweer ging de overwinning er naar David Haverdings. Niels werd 17de. 

Nog in Heusden-Zolder werd Toon 10de, terwijl Naud 2de werd in een nieuwelingenwedstrijd in het Waalse Mettet

Foto's: © Photopress & Davy De Blieck