Naud sluit seizoen af met winst. Ook Yordi en Xander op podium

Dit weekend werd definitief een punt gezet achter het veldritseizoen 2021-2022. Naud De Clercq was de beste in Lippelo, waar ook Xander Danckaerts mee op het podium mocht. Yordi Corsus werd zaterdag knap tweede in Sint-Niklaas.

Heel wat van onze jongens hadden hun seizoen eerder al beëindigd. Een paar dapperen vlogen er het voorbije weekend nog een laatste keer in. Yordi Corsus deed dat zaterdag in de Ethias Cross in Sint-Niklaas met een fraaie prestatie. Yordi moest pas in de laatste rechte lijn de duimen leggen voor David Haverdings, toch wel dé junior van het seizoen. Yordi mag terugblikken op een prima jaar, met uiteraard zijn Belgische titel als uitschieter.

In dezelfde wedstrijd werd Toon 15de. Zondag stonden dezelfde jongens ook nog aan de start in Oostmalle. Daar werd Niels vierde. Yordi kreeg met pech af te rekenen en eindigde in de achtergrond. Toon werd 14de, ook hij werd geplaagd door tegenslag: een val in de slotronde.

Naud bezorgde Bert Containers-Doltcini nog een overwinning in het slotweekend. In Lippelo won hij solo voor Dries Tjalle en Xander. Met die derde plaats was Xander tweede eerstejaars. Ons duo mocht na afloop dus samen op het podium. Een mooie afsluiter van een sterke winter van onze eerstejaars!