Middelkerke: Viktor, Niels en Tibor op podium

Nog drie crossen te gaan, maar onze jongens vallen niet stil: in Middelkerke zorgden Viktor Vandenberghe, Niels Ceulemans en Tibor del Grosso ervoor dat we op alle dagpodia te zien waren.

Viktor Vandenberghe en Niels Ceulemans waren onze enige twee starters bij de nieuwelingen in Middelkerke, maar dat volstond dus voor een sterke teamprestatie. Viktor reed solo naar winst bij de eerstejaars, Niels deed er de tweede plek bij de tweedejaars bovenop. “Ik kon meteen goed opschuiven, maar voelde na een tijd wel dat ik er doorheen zat. Een rondje meer ging niet meer gelukt zijn, maar ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Dit is mijn elfde zege al”, telde Viktor. En ook Niels zit er duidelijk nog niet door: “Ik rijd nog alle crossen. Vandaag liet ik me eerst wat wegdrummen en kwam ik pas na een tijdje in mijn ritme. Zeggen dat mijn gezondheid eigenlijk het hele seizoen niet helemaal in orde is geweest.”

Bij de juniores nam Tibor del Grosso dapper de handschoen op tegen Thibau Nys. Na enkele ronden samen met de wereldkampioen moest onze Nederlandse kampioen toch de rol lossen in de strijd voor winst. De weg naar plaats twee werd door de harde wind en de zware ondergrond nog behoorlijk zwaar, maar Tibor legde hem wel met succes af: “Toen ik alleen kwam te zitten werd het wel echt zwaar. In je eentje tegen die wind, en dan in zo’n lange cross… Maar ik heb nog mooi voor de rest kunnen blijven en tweede worden. Hier ben ik wel trots op.” Achter de rug van Tibor een fraaie totaalprestatie van onze renners: met vijven finishten ze in de top-12.

Uitslag juniores Middelkerke:

1. Thibau Nys
2. Tibor del Grosso op 46”
6. Arne Baers 1’40”
7. Yorben Lauryssen 1’48”
11. Matyas Kopecky 2’57”
12. Lorenzo Masciarelli 3’02”
Opgave: Pieter Pauwels

(foto's Photopress.be)