Lorenzo net naast het podium in Ruddervoorde

Lorenzo Masciarelli blijft het prima doen in dit seizoensbegin. In de Superprestigemanche in Ruddervoorde deed hij lang mee voor een podiumplaats, maar uiteindelijk viel hij er net naast. Eerstejaars Kay De Bruyckere en Niels Ceulemans haalden mooi de top tien.

De overwinning in Ruddervoorde ging naar Jente Michels,  voor Aaron Dockx en  Jelle Harteel. Lorenzo Masciarelli deed tot diep in de finale mee voor een podiumplaats, maar moest in de slotfase toch nog Jelle Harteel voor zich dulden. Na zijn zege in Beringen wel een bevestiging van zijn prima conditie.

Ook Matyas, de jongere broer van belofte Tomas Kopecky, reed een knappe wedstrijd. Vanuit de achtergrond (na een val in de eerste ronde) knokte hij zich nog terug naar een fraaie zesde plek. En Kay en Niels werden respectievelijk 9de en 10de en waren daarmee (na Aaron Dockx) de beste eerstejaars.

Iben Rommelaere finishte als 14de, maar onze West-Vlaming sukkelt momenteel een beetje met de gezondheid. Eenmaal dat probleem opgelost, moet hij nog sterker voor de dag kunnen komen. Ook Iben is overigens nog maar eerstejaars.

Yorben Lauryssen tot slot moest als jonge belofte van start bij de profs. Hij finishte als 52ste op meer dan 80 deelnemers.

Uitlslag junioren Ruddervoorde:
1. Jente Michels
2. Aaron Dockx
3. Jelle Harteel
4. Lorenzo Masciarelli
6. Matyas Kopecky
9. Kay De Bruyckere
10. Niels Ceulemans
14. Iben Rommelaere
25. Pieter Pauwels

(foto Photopress.be)