Kay sluit 2021 af met mooie podiumplaats in Loenhout

Kay De Bruyckere is in Loenhout fraai derde geworden in de Azencross voor junioren. Een opsteker om het jaar mee af te sluiten. De zege ging naar Kenay De Moyer.

Het ging Kay de laatste weken niet voor de wind. "Het liep inderdaad niet helemaal zoals gehoopt", vertelde hij na zijn podiumplaats in Loenhout. "Deels ook omdat ik de trainingsarbeid wat terugschroefde voor de examens. Maar vandaag liep het weer een stuk beter. Ondanks die slechte start."

Kay schoot inderdaad slecht uit de startblokken en moest achtervolgen. Hij reed van groepje naar groepje en belandde uiteindelijk in de strijd voor de podiumplaatsen. "Kenay De Moyer was dan helaas al buiten schot. Zoals gewoonlijk startte die furieus en had snel een grote kloof. Maar ik kon wel nog naar het groepje met Jack Spranger en Aaron Dockx."

In de slotfase knokte Kay zich naar plek drie. "Toch een mooie resultaat om het jaar mee af te sluiten", reageerde hij tevreden. "Nu die positieve lijn doortrekken richting het Belgisch kampioenschap."

Ook Niels Ceulemans stond in Loenhout aan de start, maar verliet iets over halfkoers de wedstrijd, tastend naar een pijnlijke onderrug. De volgende confrontatie wordt Baal, op 1 januari 2022. Ook dat is een manche van de X2O Trofee. 

Foto: ©Photopress