Ereplaatsen voor onze junioren in Namen, Axel 2de in Rucphen

Zesde, zevende, achtste en elfde. Onze junioren behaalden een pak ereplaats in de wereldbekermanche in Namur. Zaterdag finishte nieuweling Axel van den Broek op plek twee in Rucphen.

De zege in Namen ging naar de Nederlander David Haverdings, die al het hele seizoen dominant is. Haverdings reed meer dan een minuut weg van zijn voornaamste concurrenten. Onze eerstejaars junioren Viktor en Yordi werden zesde en zevende, Kay achtste en Niels viel net buiten de top tien.

Viktor had misschien wel zicht op meer, maar hij kwam een aantal keer ten val op het glibberige en technische parcours. Ook Kay verloor tijd, toen hij onderweg van schoen moest wisselen. Niels lijkt dan stilaan weer verlost van zijn rugproblemen.

Een dag eerder was Axel al van de partij in de nieuwelingenwedstrijd in Rucphen. Hij werd er tweede na een lange achtervolgingsrace. Een goede start werd tenietgedaan door materiaalpech in de openinsgronde. Maar hij knokte zich vanuit de achtergrond alsnog terug op het podium. Winst zat er jammer genoet niet meer in.

Foto's: ©Photopress