Crossseizoen start met tweede plaatsen in Herentals en … NK

Eindelijk kunnen we weer het stof van deze website blazen. Na een zomer waarin onze hele planning door het coronavirus gedwarsboomd werd, konden we zondag eindelijk het crossseizoen hervatten in Herentals en Baden. Maar de uitschieter, die viel te noteren… op het NK tijdrijden.

Op dat Nederlands kampioenschap in Chaam kwam onze Drent Tibor del Grosso minder dan twee seconden te kort voor een nieuw Nederlandse trui in zijn trofeeënkast, waarin nu onder meer de tricolores hangen die hij verdiende met winst op het NK voor juniores in het veldrijden en het NK voor nieuwelingen op de weg. Binnenkort stapt Tibor uiteraard ook op de crossfiets. Hij kijkt ongetwijfeld al uit naar zijn bijna-thuiscross in Gieten.

In het Kempische Herentals konden we in een oefenwedstrijd opwarmen voor het échte werk. En dat lukte prima: Pieter Pauwels won bij de juniores het sprintje voor de tweede plek, Thorben Allaer moest bij de eerstejaarsnieuwelingen enkel onze toekomstige renner Axel Van den Broek voor zich dulden, en ook bij de tweedejaarsnieuwelingen net geen overwinning voor Viktor Vandenberghe, die zich na een slechte loting tot plek 2 vocht. Ook onze andere jongeren maakten een goeie start in Herentals, onderin al onze uitslagen.

In het Zwitserse Baden finishten juniores Matyas Kopecky (na een afgelopen tube) en Iben Rommelaere als 11e en 22e in een UCI-cross. Eerstejaarsbelofte Yorben Lauryssen werd 35e tussen de eliterenners. Kay De Bruyckere tot slot koos dit weekend nog voor de MTB, en dat leverde hem de derde plek op in het Nederlandse Spaarnwoude.

Uitslagen oefencross Herentals:

Eerstejaarsnieuwelingen:
2. Thorben Allaer
4. Tibo Vancompernolle

Tweedejaarsnieuwelingen:
2. Viktor Vandenberghe
10. Yordi Corsus
21. Toon Heirbaut

Eerstejaarsjuniores:
5. Niels Ceulemans

Tweedejaarsjuniores:
2. Pieter Pauwels

Beloften:
8. Arne Baers