Alweer knappe ereplaatsen voor onze junioren in Kortrijk

Zaterdag was een aantal van onze junioren van de partij in de X2O Trofee-manche in Kortrijk. Winnen lukte niet, maar alweer blonken onze jongens uit in de breedte. Zowel Viktor Vandenberghe als Yordi Corsus eindigden op het podium, Iben Rommelaere werd zesde.

De overwinning in het Kortrijkse Albertpark was voor Kenay De Moyer, die heel vroeg voor de aanval koos en goed standhield. Yordi en Viktor, allebei eerstejaars notabene, duelleerden met nog een paar andere jongens voor de overige podiumplaatsen en dat deden ze prima. Viktor werd uiteindelijk tweede, Yordi derde.

Iben - die voor eigen volk mocht aantreden - kende een matige start, maar knokte zich terug in de koers en legde finaal nog beslag op een zesde plek. Niels werd in de openingsfase opgehouden, kwam pas als 20ste door in de eerste materiaalpost en reed ook nog twee keer lek. Hij werd en 11de.

Onze nieuwelingen trokken zondag naar Sint-Truiden. Onder het toeziend oog van bondscoach Sven Vanthourenhout werd Naud er fraai tweede bij de eerstejaars. Ook Dries finishte in de top vijf. Bij de tweedejaars eindige Axel als vijfde, terwijl Tibo op plek zeven eindigde.

Foto's (Kortrijk): © Davy De Blieck