1 en 2 in eerste UCI-cross in Lokeren

Het seizoen was al fantastisch gestart in Kessel, maar dat herhaalde zich zaterdag in de eerste UCI-cross van het seizoen in Lokeren: onze junioren eindigden er op plaatsen 1 en 2.

In Kessel slaagden onze junioren er dankzij Kay De Bruyckere, Yordi Corsus en Iben Rommelaere in om de volledige top drie te bezetten. In Lokeren, een niveautje hoger, was het bijna weer van dat. Na een dramatische loting of beginfase, deden bijna al onze juniores een prima remonte. Uiteindelijk haalde Yordi Corsus het voor Niels Ceulemans, en eindigden nog eens drie van onze jongens in de top tien.

"Ik stond op de allerlaatste rij bij de start, met als gevolg dat ik ook nog eens werd opgehouden door de val bij het vertrek", blikte Yordi terug op zijn cross. "Ik heb daarna gewoon nog geprobeerd om de top tien te halen om punten te pakken. Maar ik kwam korter en korter, en na driekwart koers slaagde ik erin voorin aan te sluiten, bij de top drie. Toen haakten Niels Ceulemans en die jongen van Proximus in elkaar. Daar kon ik van profiteren, en wegrijden." Yordi rijdt zondag voor eigen volk in Wiekevorst, en volgende week in Beringen.

Eerstejaarsnieuweling Naud De Clercq, vorige week nog de beste in Kessel, vervolledigde het feest met een derde plek in Lokeren.

Uitslagen Lokeren

Juniores:

1. Yordi Corsus
2. Niels Ceulemans
6. Kay De Bruyckere
9. Iben Rommelaere
10. Viktor Vandenberghe
17. Toon Heirbaut

Tweedejaarsnieuwelingen:

7. Tibo Vancompernolle

Eerstejaarsnieuwelingen:

3. Naud De Clercq
5. Dries Heirbaut