Onze winter start zonder Thijs Wolsink en Alex Colman

De profs moeten nog een weekje geduld hebben, maar voor de jeugdrenners en elites zonder contract begint het veldritseizoen dit weekend al met de regionale crossen in Steenhuffel en Kessel. Na een intensieve achtdaagse stage in La Roche voor veel van onze veldrijders een eerste kennismaking met de concurrentie.

Twee vertrouwde gezichten hoeft u in de winter echter niet langer te zoeken in het tenue van Lares - Doltcini: zowel Thijs Wolsink als Alex Colman verlaten onze ploeg. Dat Alex eind dit jaar zal vertrekken, stond al geruime tijd vast: hij richt zich voortaan op de weg en zal zijn crossactiviteiten tot een minimum beperken. Alex bedankte Lares - Doltcini voor zijn jarenlange verblijf door deze zomer twee overwinningen en tal van ereplaatsen te pakken op de weg.

Thijs Wolsink hoort nu al niet meer bij ons team. De Nederlander, die net als Alex deze winter de overstap naar de beloftecategorie moet maken, besliste enkele weken terug om zijn wielercarrière voortaan op een veel lager pitje te zetten. In onderling overleg werd daarom voor de stage in La Roche de overeenkomst tussen renner en ploeg stopgezet.

Thijs wordt afgewisseld door een andere renner uit Nederland: zoals eerder gemeld sluit op 1 september Salvador Alvarado, een Nederlander met Dominicaanse roots, bij ons aan. Hij duikt deze winter het veld in als eerstejaarsnieuweling. Net voor de stage vervoegden zoals gepland ook Jarne Driesen en Gianni Siebens ons team. Zij maken in september de overstap van de juniores naar de beloften.

(Foto's Davy De Blieck)