Kern voor 2018 is rond: 18 jongeren krijgen kansen

De namen van alle renners voor Callant - Doltcini, zoals we vanaf 1 januari zullen gaan heten, zijn bekend. Alle huidige renners krijgen nog een jaar langer ons vertrouwen, en er sluiten ook drie nieuwkomers aan.

Dat nieuweling Jetze Van Campenhout en laatstejaarsaspirant Niels Ceulemans zullen aansluiten op 1 januari, wist u al langer. Er werd intussen nog een derde renner aangetrokken: Yordi Corsus. Yordi heeft een achtergrond in het mountainbiken, maar kan ook op de crossfiets prima uit de voeten. Hij is dit en volgend veldritseizoen nog aspirant en maakt nadien de overstap naar de nieuwelingen. Tot 31/12 verdedigt Yordi de kleuren van zijn huidige club Heist Cycling Team, dan stapt hij naar ons over.

Op belofte Arno Debeir na, die de kans krijgt om door te groeien naar Marlux - Napoleon Games, blijven al onze huidige renners ook in 2018 onze kleuren verdedigen. "We zijn bezig aan een heel goed seizoen, waarin we al bijna iedere cross hebben meegedaan voor winst. Al onze renners krijgen nog een jaar langer ons vertrouwen", aldus manager Jurgen Mettepenningen, die dus achttien jongeren de kans geeft om hun talenten verder te ontplooien in onze opleidingsclub.

Callant - Doltcini 2018

Junioren: Maxim Dewulf, Anton Ferdinande, Gerben Kuypers, Witse Meeussen, Yente Peirens, Pim Ronhaar, Luke Verburg

Nieuwelingen: Salvador Alvarado, Arne Baers, Dante Coremans, Thibau Dhooge, Yorben Lauryssen, Joes Oosterlinck, Pieter Pauwels, Jetze Van Campenhout

Aspiranten: Niels Ceulemans, Yordi Corsus, Iben Rommelaere

(Foto Davy De Blieck)