Buitenlandse inbreng voor onze nieuwelingenkern

De groep nieuwelingen van Callant - Doltcini krijgt in 2018 opnieuw een internationaal tintje. Op 1 januari sluit de Italiaan Lorenzo Masciarelli aan, op 15 augustus de Nederlander Tibor del Grosso.

Met de komst van eerstejaarsnieuweling Lorenzo Masciarelli krijgt Callant - Doltcini in 2018 een link met de betreurde Frank Vandenbroucke. Lorenzo is de zoon van oud-profrenner Simone Masciarelli, één van de broers van de wielerfamilie die ‘VdB’ onderdak bood tijdens de herfst van zijn carrière. De familie kwam via Nico Mattan in contact met onze ploeg. Lorenzo is een eerstejaarsnieuweling, kwam eerder deze winter al eens naar België om tiende te worden in Gavere en deel te nemen aan één van onze ploegtrainingen (foto, tweede van links), en zal in Baal zijn debuut maken in onze kledij.

De tweede versterking is, ondanks wat zijn achternaam zou doen vermoeden, geen Italiaan maar een Nederlander: Tibor del Grosso (foto Sportfoto Drenthe). De Drent is eveneens eerstejaarsnieuweling, werd in totaal al vijf keer nationaal kampioen en haalt zijn crossershart vooral op als het technisch wordt of als hij zand voor de wielen krijgt. Dat bewees hij onder meer met een tweede plek in Kruibeke en vierde plaatsen in Neerpelt en Ruddervoorde. Tibor stond in de belangstelling van alle grote crossformaties, maar kiest ervoor om deze winter en komende zomer bij zijn huidige Nederlandse club af te werken, om nadien op 15 augustus de overstap naar Callant - Doltcini te maken.

Ploegleider Angelo De Clercq: “Deze versterking van onze nieuwelingenkern hadden we nodig voor volgend jaar, om de continuïteit te garanderen. Zowel Lorenzo als Tibor zijn lichtgebouwde rennertjes met nog een flinke groeimarge. Ze zullen in hun eerste seizoenen niet wekelijks de verplaatsing naar België maken, maar ook geregeld in eigen land crossen.” Callant - Doltcini heet nu nog Lares - Doltcini. Op 1 januari wordt hoofdsponsor Lares vervangen door Callant Verzekeringen. De club is de opleidingsploeg van Marlux - Napoleon Games.