Angelo De Clercq vervangt Andre Tummeleer als ploegleider

Angelo De Clercq is voortaan de nieuwe ploegleider van Lares - Doltcini, de opleidingsclub van Marlux – Napoleon Games. Angelo vervangt Andre Tummeleer, die na vijf jaar een stap terug zet.

Omwille van professionele redenen schuift Andre zijn rol aan Angelo door. Angelo komt niet in een nieuwe omgeving terecht, want hij maakte al deel uit van onze sportieve leiding als begeleider van de woensdagtrainingen en als scout. Daarnaast krijgt hij nu ook alle verantwoordelijkheden als ploegleider. De ploegleiderswissel gebeurt per direct. Angelo zal dus ook de laatste wegkoersen van deze zomer begeleiden om zo optimaal verder te integreren in de ploeg met het oog op komende winter. Zijn eigen carrière als veldrijder zet hij stop, maar Angelo blijft wel actief als wegrenner.

Andre Tummeleer: “De combinatie van de onregelmatige uren van mijn job met het ploegleiderschap was meer en meer gaan doorwegen. Na tien jaar als renner gevolgd door nog eens 27 jaar in de koers heb ik beslist geen actieve rol meer op te nemen in het wielrennen. De vijf jaar in deze ploeg vormen een supermooie periode om op terug te blikken. We bouwden van nul op: eerst was het opvechten tegen de grote ploegen, na twee jaar hoorden we daarbij en werden we één van de meest succesvolle clubs in het veldrijden. Ik ben iedereen heel dankbaar voor de correcte samenwerking en wens de hele ploeg veel succes in de toekomst.”

Angelo De Clercq: “Ik ging al vaak naar aspirantencrossen, deed de woensdagtrainingen met de jeugd en begeleid al veel van onze jongeren. Dat ik iedereen al heel goed ken, is een enorm voordeel. Nu wordt mijn takenpakket dus groter en zal ik ook zaterdag en zondag de renners begeleiden tijdens hun wedstrijden. Daarom stop ik zelf volledig met crossen. Een seizoen vroeger dan ik zelf had gepland, maar deze kans wou ik niet laten schieten. Ik blijf wel actief als wegrenner bij Marlux - Napoleon Games, voor zover het wegprogramma van Lares - Doltcini dat toelaat.”

Manager Jurgen Mettepenningen: “We zijn Andre enorm dankbaar voor het grote aandeel dat hij heeft gehad in de uitgroei van onze jeugdploeg. Andre zal steeds welkom blijven in ons midden. Angelo krijgt nu een nieuwe rol in onze ploegstructuur. Zijn functie als ploegleider krijgt bijgevolg voorrang op zijn eigen wielercarrière. Ik heb er het volste vertrouwen in."

Foto's Photopress.be