Wat verwachten we dit weekend van onze junioren?

Gisteren blikte Mario De Clercq vooruit op het de nationale kampioenschappen voor nieuwelingen. Vandaag doet collega-ploegleider Gianni Meersman hetzelfde met onze junioren. "Tibor is in Nederland kandidaat-kampioen. In België mogen Yorben en Jetze mikken op een podiumplaats."
 
Yorben en Jetze (foto): "Podium zou super zijn'
"Laten we een kat een kat noemen", begint Gianni zijn vooruitblik op het BK junioren. "Thibau Nys domineert al het hele seizoen. Hij is met voorsprong de topfavoriet in Antwerpen. Maar met Jetze Van Campenhout en Yorben Lauryssen mogen we wel een podiumplaas ambiëren. Het wordt moeilijk, want met onder meer Jente Michels en Lennert Belmans als concurrenten wordt het drummen. Het kan, maar ze moeten een goede dag hebben."
 
"Jetze is technisch sterk, dus ik verwacht dat hij in het eerste deel van het parcours zijn gading vindt, terwijl Yorben meer zijn ding zal kunnen doen in het tweede gedeelte, waar de 'power' belangrijker is." Wat meer is, mits een goed kampioenschap kunnen ze zich ook in de WK-selectie rijden. "Dat is zo. Ze moeten daar niet té veel mee bezig zijn, maar dat komt er automatisch bij als je een goed kampioenschap afwerkt."
 
Ook Arne Baers en Pieter Pauwels staan morgen aan de start van het juniores-BK, dat overigens live op Sporza wordt uitgezonden. "Voor Arne wordt het belangrijk om een goede start te hebben. Arne heeft ruimte nodig. Als hij die vindt, mag hij een ereplaats ambiëren.  Van Pieter verwachten we niet onmiddellijk een resultaat. Wel dat hij het beste van zichzelf geeft."
 
"Tibor is favoriet in Rucphen"
In het Nederlandse Rucphen hebben we bij de junioren één ijzer in het vuur. Maar wel eentje die kan tellen. "Hoe Tibor Del Grosso de laatste weken rondfietst, dat is toch indrukwekkend", vindt Gianni.
 
"Niet vergeten dat hij pas eerstejaars is. Maar hij is duidelijk gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Knap hoor, hoe hij in Heusden-Zolder tot diep in de finale meedeed voor winst. Natuurlijk maakt dat van Tibor een favoriet voor het NK. Maar we leggen hem zeker geen druk op. Nog eens, hij is eerstejaars. Winnen zou fantastisch zijn, maar het is geen must."
 
"Lorenzo verdient respijt"
Tot slot is er ook nog Lorenzo Masciarelli. Onze Italiaan mag aan de slag in Schio, een gemeente in de provincie Vincenza. Met onder meer Filippo Agostinnachio, Davide di Pretto, Bryan Olivo en nog enkele anderen als voornaamste concurrenten zal Lorenzo het niet onder de markt hebben. "Hij is een talent hoor, maar hij sukkelde dit jaar met mycoplasma en dat is niet zomaar uit je lijf. Lorenzo beschikt momenteel zeker nog niet over zal zijn krachten. Een podiumplaats zou geweldig zijn, maar hoe dan ook vind ik dat we hem nog een jaartje respijt moeten geven."
 
Foto's: © Photopress.be