Update: na geslaagde stage is wegseizoen gestart

Na goed twee maand ook tijd om onze website uit zijn lenteslaap die volgde op het veldritseizoen te halen. Enkele vertrekkers, een stage, de eerste rittenkoersen en enkele mooie succesjes: tijd voor een update!

Na een lange winter was het uiteraard tijd voor een verdiende rustperiode voor onze renners. In het tussenseizoen namen we afscheid van twee jongens: Gerben Kuypers en Yente Peirens maken niet langer deel uit van onze club.

Met onze traditionele driedaagse stage in de Vlaamse Ardennen legden we eind april in stralend weer de laatste hand aan onze voorbereiding op ons zomerseizoen. Toch konden niet al onze renners zich bedwingen en pikten enkelen vooraf al wat competitie mee: Luke Verburg werd 1e en 3e op de MTB, ook Dante Coremans won op de brede banden, Lorenzo Masciarelli en Salvador Alvarado zegevierden op de racefiets in eigen land en Maxim Dewulf reed naar een zesde plek in een regionale wedstrijd.

Na de stage volgden onze eerste twee rittenkoersen: de Franse Tour des Portes du Pays d'Othe voor onze juniores, en voor onze nieuwelingen de Tour de la Basse-Meuse. Pech was er in beide wedstrijden: Anton Ferdinande en Maxim verdwenen in Frankrijk door ziekte uit de wedstrijd, Dante en Joes Oosterlinck moesten in de Basse-Meuse een rit vroegtijdig staken door materiaalpech na een incident. De hoogste uitschieter kwam van nieuweling Yorben Lauryssen: tweede in de tijdrit en veertiende in de eindstand van Basse-Meuse. Alle uitslagen vindt u onderaan.

Afgelopen week waren er enkele provinciale kampioenschappen, en de Kleeberg Challenge in Nederlands Limburg. Uitschieters op die PK's tot dusver: een vijfde plek voor Yorben, een zevende voor Dante, een elfde voor Witse Meeussen, een 20ste voor Thibau Dhooge en een 22ste voor Jetze Van Campenhout (eerder ook al vijfde in Deinze). Komend weekend werken enkele van onze juniores nog hun PK af.

In de erg lastige wedstrijd op de Kleeberg zorgde Maxim bij de juniores voor een hele fraaie prestatie: achter de rug van drie leiders kon hij met enkele renners wegrijden uit het peloton en heel knap vierde worden. Amper 28 renners haalden de aankomst, met daarbij ook Witse en Pim Ronhaar. Bij de nieuwelingen eindigde Arne Baers na een sterke wedstrijd als 20ste. Ook eerstejaars Thibau en Pieter Pauwels haalden ei zo na het einde van de zware koers! Onderaan al onze uitslagen in de Kleeberg Challenge.

Komende donderdag komen veel van onze renners opnieuw in actie op Hemelvaartsdag: onze juniores rijden de Omloop der 3 Provincies in Outrijve, verschillende van onze nieuwelingen komen aan de start in het Vlaams kampioenschap in Laarne.

Tour des Portes du Pays d'Othe (juniores)
Rit 1: 60. Luke Verburg, 80. Maxim Dewulf, 84. Pim Ronhaar, 94. Witse Meeussen (allemaal in dezelfde tijd als de winnaar). Opgave Anton Ferdinande (ziek)
Ploegentijdrit: 17e van 29 ploegen op 1’39”
Rit 2: 24. Witse, 52. Luke, 121. Pim op 1’30”. Niet gestart: Maxim (ziek)
Eindstand: 57. Luke op 1’39”, 58. Witse, 86. Pim 3’09”

Tour de la Basse-Meuse (nieuwelingen)
Tijdrit: 2. Yorben Lauryssen op 1”, 13. Dante Coremans 11”, 39. Joes Oosterlinck 21”, 56. Thibau Dhooge 27”
Rit 1: 29. Dante, 50. Thibau, 53. Yorben (allemaal in dezelfde tijd als de winnaar). Opgave Joes (val)
Rit 2: 7. Yorben op 23”, 40. Thibau 1’09”, 56. Joes 4’13”. Opgave Dante (materiaalpech)
Eindstand: 14. Yorben, 44. Thibau

Kleeberg Challenge
Nieuwelingen: 20. Arne Baers. Opgave: Joes Oosterlinck, Salvador Alvarado, Pieter Pauwels, Thibau Dhooge
Tijdrit juniores: 12. Pim Ronhaar, 22. Witse Meeussen, 24. Maxim Dewulf, 28. Luke Verburg
Wegrit juniores: 4. Maxim, 18. Witse, 28. Pim. Opgave: Luke