Topnieuws: hartprobleem van Witse Meeussen is opgelost

Wij van Lares - Doltcini kunnen de laatste crossen met een gerust gemoed ingaan: tijdens een kijkoperatie werd donderdag het hartprobleem van nieuweling Witse Meeussen opgelost.
 
Het werd een turbulente winter voor Witse: eentje met enkele overwinningen als veldrijder, maar de grootste overwinning van het seizoen kwam er uiteindelijk in de operatiezaal. Waar de dokters enkele weken terug bij een eerste ingreep niet in slaagden, lukte tijdens een tweede wel: de oorzaak van de hartritmestoornissen werd deze keer gevonden en meteen ook aangepakt.
 
Witse mag zich vanaf nu dus weer een gezonde jongeman van vijftien noemen. En dat is een geruststelling, ook al waren de hartritmestoornissen die hij de afgelopen maanden beleefde op geen enkel moment levensbedreigend en werden ze soms zelfs specifiek uitgelokt met het oog op het lokaliseren en oplossen van het probleem.
 
“Ik en mijn ouders zijn heel blij dat het allemaal achter de rug ligt. Dit is een opluchting”, glimlacht Witse. “Na de traditionele rustperiode mag ik binnen enkele weken vol goeie moed terug aan de opbouw naar een nieuw veldritseizoen beginnen.” Voor alle duidelijkheid: dit seizoen staan voor Witse na de vermoeiende operatie geen crossen meer op de agenda.

(Foto Davy De Blieck)