Ploegleider Andre Tummeleer hoopt op twee nationale titels

Het lijkt alsof het veldritseizoen eergisteren nog maar is begonnen, maar intussen zijn we weeral bij de nationale kampioenschappen aanbeland. Ploegleider Andre Tummeleer hoopt daarin op twee titels.

Onze voornaamste troef ligt dit jaar in Nederland, beseft Andre. Na twintig zeges is Luke Verburg zaterdag in Sint-Michielsgestel topfavoriet op de nationale titel. Met Salvador Alvarado en Pim Ronhaar krijgt hij bovendien twee sterke ploegmaats aan zijn zijde. "Maar verkoop het vel van de beer nooit voor hij geschoten is", waarschuwt Andre. "Luke kan niet anders dan de grootste favoriet zijn en we hebben nog twee jokers achter de hand, maar er is ook concurrentie. Ik verwacht Bodi del Grosso als grootste tegenstander."

Eerstejaars Mees Hendrikx komt zondag in actie op het NK voor juniores in Sint-Michielsgestel. "Mees mag zeker mikken op het podium. Hij heeft echt een mooie progressie doorgemaakt."

Onthoofd naar BK

Op het Belgisch kampioenschap in Oostende komen we zaterdag onthoofd aan de start. Dat Florian Vermeersch tijdens de jaarwisseling ons team zou verlaten, wisten we al langer. Dat Witse Meeussen door hartritmestoornissen zijn seizoen vroegtijdig zou moeten afsluiten, konden we niet incalculeren. "Witse was op dit parcours de grootste titelkandidaat bij de tweedejaarsnieuwelingen geweest. Hij zou moeilijk te kloppen geweest zijn, denk ik. Nu is Yente Peirens onze enige starter. Vorig jaar was hij de verrassing op het BK. Yente had geen slecht jaar, al had hij veel pech. Cijfer hem zaterdag niet weg."

De grootste winstkansen op Belgische bodem komen er volgens onze ploegleider voor onze eerstejaarsnieuwelingen. "Daarvoor wordt het een strijd tussen Thibau Nys en onze Dante Coremans, denk ik", aldus Andre. "Ik hoop op een mooie strijd die Dante uiteindelijk wint. Met Yorben Lauryssen en Arne Baers brengen we twee outsiders aan de start die mogen mikken op top vijf. Of misschien zelfs meer."

Onze grootste delegatie staat aan de start van het BK voor junioren, al tellen we daar niet meteen titelkandidaten in onze rangen. "Ik hoop op een goeie dag voor Gerben Kuypers en Arno Debeir. Gerben sukkelde lang met ziekte, maar is nu terug genezen. Arno ging deze week nog tweemaal in behandeling voor zijn rugproblemen. Hij moest helemaal worden rechtgezet. We hebben naast Gerben nog drie eerstejaars: Lloyd Sprangers, Maxim Dewulf en Anton Ferdinande. Het wordt een open strijd met veel kandidaten maar niet echt één uitgesproken topfavoriet."

(Foto Davy De Blieck)