Niet zonder winstkansen met vier naar EK

Dat we uitstekend aan het seizoen zijn begonnen, bewijst de startlijst van het Europees kampioenschap in Tabor. Daar staan vier van onze juniores op, en met hen mogen we zelfs dromen van goud.

Onze Nederlandse Wereldbekerleider Pim Ronhaar en zijn landgenoot Luke Verburg, beiden nog eerstejaars,en onze Belgische tweedejaars Maxim Dewulf en Gerben Kuypers. Voor elk van ons EK-kwartet is dit het allereerste internationale kampioenschap, en dus kunnen ze zonder veel druk naar de startlijn trekken.

Toch mogen ze met redelijk wat ambitie van start gaan, denkt ook ploegleider Angelo De Clercq. "Pim zit in een heel goed vormpeil, en is één van de favorieten. Ook Luke is heel goed bezig, maar hij heeft al heel veel pech gehad. Gerben reed na een minder Koksijde al een betere wedstrijd in Ruddervoorde, en Maxim nam wat rust en vindt zo hopelijk de benen van Gieten terug", zegt Angelo. Die trof bij zijn verkenning in het Tsjechische Tabor een eerlijke omloop aan. "Een mooi parcours, met veel rechte stroken waar je een mindere start recht kan zetten. Zaterdagnamiddag lag het een beetje vettig, maar vannacht wordt nog vorst verwacht."

(Foto's Davy De Blieck)