Mario De Clercq blikt vooruit op BK Nieuwelingen

Ook bij ons opleidingsteam Callant-Pauwels Sauzen wordt uitgekeken naar het weekend. Morgen blikken we met Gianni Meersman vooruit op de nationale juniorenkampioenschappen. Vandaag kijkt Mario De Clercq in zijn glazen bol naar het BK nieuwelingen. "Viktor Vandenberghe (links op de foto) en Niels Ceulemans (rechts) kunnen scoren", klinkt het.

Mario De Clercq ziet twee favorieten bij de eerstejaars nieuwelingen. "Mike Uytterhoeven (Iko-Crelan) en Viktor Vandenberghe staan met stip op mijn lijstje", vertelt hij. "Viktor is een sterke kerel, die pas op 1 januari bij ons is terechtgekomen. Hij combineerde tot voor kort het veldrijden met het voetballen, maar focust nu op het wielrennen. Met zijn kracht en zijn positie op de fiets doet hij mij wat denken aan Klaas Vantornout. En door het feit dat hij nog niet zo lang koerst, heeft hij nog een ruime progressiemarge. Vooral aan zijn techniek kan nog gewerkt worden. Maar hij kan dit weekend zomaar Belgisch kampioen worden."

Nog bij de eerstejaars starten ook Yordi Corsus en Toon Heirbaut. "Yordi is in staat om een topvijfplaats te pakken. Toon van zijn kant mag zonder druk van start. Hij is de kleinste van het hele veld, dus wachten we met geduld op zijn groeispurt. Toch heeft hij al een paar keer getoond dat hij iets in zijn mars heeft. Maar voorlopig komt hij nog wat power te kort om mee te doen voor een mooie ereplaats."

"Niels moet alert zijn"
Bij de tweedejaars nieuwelingen beseft Mario dat het aartsmoeilijk wordt om topfavoriet Aaron Dockx (Iko-Crelan) te kloppen. "Die jongen steekt er deze winter bovenuit. Maar als er tegenstand komt, dan is het wel van eentje van ons", weet onze coach. "Niels Ceulemans was bij de aspiranten al de tegenhanger van Dockx, kende vorig jaar wat groeipijnen, maar ik heb het gevoel dat hij stelselmatig de kloof weer kleiner maakt. Niels moet in Antwerpen in zichzelf geloven en vooral alert zijn. Op een kampioenschap kan veel."

Ook Kay De Bruyckere en Iben Rommelaere hebben al een prima seizoen afgewerkt, maar voor zondag ziet Mario hen niet onmiddellijk meedoen voor het podium. "Het kan, hé. Ze hebben er absoluut het talent voor, maar ik heb het gevoel dat ze - zo ver in het seizoen - net wat over hun top zijn. Ze mogen mij verbazen, maar met een topvijfplaats zou ik al tevreden zijn."

BK Nieuwelingen:
Waar?
Antwerpen - Linkeroever
Wanneer? 
Zaterdag 11u - eerstejaars nieuwelingen
Zondag 10u - tweedejaars nieuwelingen

Foto's: © Photopress