Corona dwingt ons nu al tot rust

We staan te springen om onze tenues van Bert Containers - Pauwels Sauzen te tonen in competitie, maar helaas heeft het er alle schijn van dat het veldritseizoen er nu helemaal op zit voor onze jeugd. Onze jongeren vangen nu een rustperiode aan en zullen (hopelijk) vroeger starten aan hun wegseizoen.

De Superprestigecross van Ruddervoorde op 24 oktober: zo lang is het voor de meeste van onze rennertjes al geleden dat ze nog eens aan competitie konden doen. Enkel onze Belgische Italiaan Lorenzo Masciarelli kon internationaal nog wat crossjes meepikken, en dat niet zonder succes trouwens: hij won er al verschillende. Voor onze Belgen en onze Nederlander was het sinds Ruddervoorde aftellen naar de eerstvolgende cross, maar het heeft er nu alle schijn van dat door de coronapandemie die er in het seizoen ’20-’21 niet meer komt.

De lange coronapauze is doodjammer voor onze nieuwe hoofdsponsor Bert Containers en uiteraard ook voor onze rennertjes en hun entourage. “Het is een lastige periode voor hen”, weet ploegleider Tom De Kort. “In twee bubbels van vier, verspreid over de Kempen en de Vlaamse Ardennen, zijn de renners daarom de voorbije weken toch wekelijks blijven trainen met elkaar. Goeie, gevarieerde trainingen, soms zelfs met een blokje wedstrijdsimulatie, om de motivatie hoog te houden. Soms ernstig, soms speels. Het was mooi om te zien hoe ze erin vlogen en altijd gemotiveerd kwamen trainen.”

Na de afgelasting van het WK voor juniores – en meer dan waarschijnlijk ook van het alternatieve BK voor jeugd de week nadien – lijkt het er nu dus stellig op dat er deze winter geen jeugdcrossen meer zullen plaatsvinden. En daarom hebben we onze planning aangepast: “De renners zijn in rust gegaan voor twee-drie weken, en zullen vroeger dan normaal de trainingen hernemen. Hopelijk mogen we snel weer volwaardige ploegtrainingen organiseren en vroeger dan anders op de weg beginnen te koersen.”